Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Museerna

  • Tre museer i ett
Under ett och samma tak har vi samlat Arvika Fordonsmuseum, Club MC-Veteranerna och Thermiamuseet. Ett besök ger dig en rolig och nostalgisk resa bland mängder av bilar, motorcyklar, mopeder, lättviktare, hästvagnar, slädar, cyklar, modellbilar, spisar och pannor – allt varvat med utställningsmontrar och kuriosa.

Tre museer i ett

Museerna är på 1400m2 och har två utställningsplan. Det hela drivs av den ideella föreningen Arvika Fordonsmuseum, som grundades 1994. Lokalen är en av Arvikas äldsta bevarade industribyggnader. Här startade Thermiaverken gjuteri och tillverkning av kökspisar, element, varmvattenberedare och pannor redan 1923. Så du kan känna andan från de gamla gjutmästarna när du vandrar runt i ett av Sveriges bästa fordonsmuseer.

Arvika var namnet – välkommen på en nostalgitripp!

Arvika Fordonsmuseum Club MC-veteranerna Thermiamuseet

Några omdömen ur vår gästbok:

"Ett av Sveriges bästa muséer"

"What A Nice Surprise"

"Flott besök på ett fint museum"

"Ein Wunderschönes Museum"

 

Bli medlem

Är du intresserad av veteranfordon? Bli medlem i Ideella föreningen Arvika Fordonsmuseum! Föreningen har idag ca 200 medlemmar som är med och stödjer föreningen och museiverksamheten. 

Årsavgiften för medlemskap är 200 kr för enskild medlem eller 250 kr för familj. Bankgirokonto 5100-3036. 

Som medlem får du gå in gratis på museet och du har även möjlighet till att teckna billig veteranfordonsförsäkring tack vare att Arvika Fordonsmuseum är med i MHRF (Motorhistoriska Riksförbundet). Kom in så berättar vi mer!