Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Club MC-Veteranerna

  • Club MC-veteranerna Arvika
På museets andra våningsplan finns Club MC-Veteranernas stora samling av tvåhjulingar. Här får man lätt en kick, eller vad sägs om HVA, Douglas, Indian, Bultaco, Norton med flera? TT-maskiner är också speciellt för Arvika Fordonsmuseum.

TT-tävlingar härstammar ju från Isle of Man och var som störst i Sverige på 50-talet. Till tävlingar i Hedemora och Falkenberg kom det 100 000-tals åskådare på en helg! 

Sven 'Furtan' Andersson

När det gäller västvärmländska racerstjärnor och TT-tävlingar, så har vi en utställning med Sven "Furtan" Anderssons prispokaler och nostalgi. Vidare finns en monter med Birger Berggrens priser och en Union-motorcykel, som tillverkades av Unionverken i Charlottenberg, som Berggren var med och startade. Utställt finns även Leif "X-et" Ahls sidovagnsracer från 1957 och hans sidovagnsracer från 1968, som varit "försvunnen" i 30 år. Den mc:n är något alldeles speciellt, inte minst för att den är renoverad till ursprungsskicket.

I MCV:s utställning visas även en Triumph i sällssynt bruksskick, Velocette MAC, lättviktare m.m. En speciell klubbhörna finns också.

MOTORCYKLARNA